Minden rendben.
Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület

Sátorhely

 

Az egyesület vízterületén kizárólag természetbe illő sátor felállítása engedélyezett, kivéve a sátorozást tiltó helyeken valamint a VI. számú tó teljes területén. 

 

 

 

Az eső elleni védelemre alkalmas oldalfallal rendelkező ernyők használata általánosan engedélyezett, amennyiben azok aljzattal nem rendelkeznek. Többnapos horgászat esetén ezen ernyők használata is kizárólag a sátorozásra kijelölt helyeken engedélyezett! 

 

 

Nem engedélyezett az olyan jellegű felépítmény felállítása, amely az ernyő alá helyezett, vagy fákhoz kifeszített nylon fóliát, sátorponyvát tartalmaz. 

Tilos az ernyőkön/sátrakon környezetbe nem illő külső takarásokat alkalmazni és az ernyőkre/sátrakra tárgyakat kihelyezni (kötelek, lemezek, stb.). 

A tavak körüli utakon sátor, illetve egyéb a szabad közlekedést gátló akadály nem helyezhető el. 

Többnapos horgászat esetén kötelezően el kell látni a sátrakat azonosító táblával, amelyen az alábbi adatokat kell feltüntetni: horgász neve egyesületi számmal, telefonszám, valamint a horgász sátor felállításának a kezdete. A felállított sátrakat kizárólag csak a kialakított horgászhelyek között lehet elhelyezni, úgy hogy a közvetlen mellette lévő horgászállások zavartalanul megközelíthetőek legyenek! 

A horgász köteles a tavak és környezetük tisztaságát megóvni, és másokat erre szükség esetén figyelmeztetni. A horgászhelyen a horgászat megkezdése előtt köteles az ott fellelhető szemetet, illetve hulladékot összegyűjteni, azt a kihelyezett szemétgyűjtőbe, elhelyezni. Horgászata során a környezetében köteles a tisztaságot fenntartani. A halpucolóban be kell tartani az ott kifüggesztett tisztasági szabályokat.

Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület 7032 Paks, Pf. 20 E-mail: horgasz@npp.hu